0624870711 dan@lefaymagic.nl

“Intelligence is the ability to adapt to change.” heeft Karin op een van haar T-shirts staan. Het is een citaat van Stephen Hawking en nondeju, wat is die spreuk van toepassing op de huidige situatie! Wij hebben ons in het verleden altijd gereserveerd opgesteld tegen exposure via externe media. Dus vrijwel geen TV opnames, opgenomen filmpjes op youtube of andere sociale media. Waarom? Omdat wij vonden dat het tussenvoegen van die media een groot deel van de spontaniteit en de interactie uit een presentatie weg filtert. Interactie en spontaniteit zijn hart en ziel in ons werk, dus hebben we ons altijd volledig gefocust op live optredens.

Ja en toen was daar Covid-19. En alles is veranderd…en wij veranderen mee! Want als je werkopdrachten letterlijk naar nul zakken en je blijft “trouw” aan je vroegere idealen, dan hoor je in je achterhoofd Stephen Hawking’s robot-stemmetje gniffelen: Zal ik het nog eens voor je spellen?

“1N73LL1G3NC3 15 7H3 4B1L17Y 70 4D4P7 70 CH4NG4”

Kijk nou! Je moet er even in komen, maar inderdaad, het werkt. Onze hersenen passen zich op bewonderingswaardig snelle manier aan. Zelfs (of, helemaal?) tijdens de coronacrisis.

Dus storten wij ons in het onbekende; de live-streams en webinars. Want ondanks dat er nu een medium tussen zit lukt het ons elke keer weer beter om interactie en spontaniteit te behouden tijdens onze streams. Eerst wat onwennig, je ziet en hoort relatief weinig reacties. Logisch, want mensen reageren ook op elkaar, als ze in een zaal zitten. En nu zitten ze apart achter hun laptop. Dus je moet ze een beetje kietelen. Daar waar je iemand in het publiek een beetje uitdaagt door een blik of een gebaar, moet je in de digitale mensen bij hun naam noemen om een reactie te krijgen. Da’s dan wel weer een voordeel met zoom en teams, je ziet hun namen. Wanneer moet hun video uit? Wanneer moet hun microfoon aan? Allemaal technische aspecten die er in een live situatie niet zijn. Maar elke nieuwe presentatie lukt het beter en beter en…wat? Een live-stream voor 400 personen!? Ja, ook die hebben we in de pocket. En ook nog erg leuke reactie in de chat en later op de website van de opdrachtgever. Het kan dus absoluut!

Dus wat Covid-19 Karin en mij heeft gebracht is dat we opeens behalve performers, ook scriptschrijvers, cameratechnici, regisseurs en producenten zijn geworden. Had je dat een jaartje eerder beweerd dan had ik met mijn vinger op mijn voorhoofd getikt. Nooit te oud om te leren. En verrek, ik vind het nog leuk ook.

Tot streams! 😉

Share This