0624870711 dan@lefaymagic.nl

Of niet? Wat iedereen (ook wij) graag wilde, kwam langzaam in mei 2022 weer op gang. De corona regels werden afgebouwd, landen openden zich geleidelijk, de vraag naar (normaal) werk nam weer toe, de machine begon weer te lopen. Hoera!

Je hoort dan heel vaak: “terug naar het oude”, maar is die wens wel zo relevant? Als iemand ziek is geweest en beter wordt dan zeggen ze dat ook; je bent weer de oude. Maar misschien mogen wij er een soort filosofische vraag naast leggen: Wat als ziekte iets meer is dan alleen een hele vervelende verstoring van een evenwicht? Wat als die ziekte er was omdat het evenwicht niet meer het juiste evenwicht was? En om even uit te vergroten, wat als de hele corona situatie een verstoord evenwicht liet zien op grotere (pandemische) schaal? Wil je dan dat evenwicht weer terugbrengen naar hoe het ervoor was? Ga je dan misschien niet voorbij aan waarom dat evenwicht verstoord was?

Zoals ik zeg, een filosofische vraag. Geen praktische. Ik heb er geen bewijzen voor of harde cijfers. Maar zowel Karin als ik zijn van mening dat er zinrijkheid is in gebeurtenissen en voorvallen, ook al kan je die soms niet herkennen of inzien. Niks mis mee om je af te vragen wat die zinrijkheid kan zijn toch?

M.a.w. ik kan een griep of verkoudheid afdoen als toevallige besmetting. Ik kan me ook afvragen waarom ik nu juist op dát moment ziek word. Waarom nu juist míj dat moet overkomen. Nee, dat zijn geen makkelijke vragen. Het zijn vragen die een zekere vorm van lef met zich meedragen.

Lef! Een woord dat de laatste maanden veel in onze gesprekken voorkomt. Lef om dingen anders aan te pakken. Lef om verandering toe te staan ook al zitten we daar niet op te wachten. (Ik weet nog goed hoe afkeurend ik stond tegenover virtuele presentaties…) Lef als antwoord op onzekerheid. Want éen ding is zeker: onzekerheid is een constante in ons leven.

En zo begint ons avontuur van het schrijven, creëren en uitvoeren van onze nieuwe “Grote LEF show”. Onze nieuwe presentatie voor 2023 waarin we met het hele publiek duiken in de relatie tussen Lef en Onzekerheid. Helemaal nieuw met experimenten en demonstraties die wij nog nooit hebben gedaan. En met interactie die ook wij wel een beetje onwennig vinden. Gewoon om weer even dat gevoel te ervaren dat er iets nieuws ontstaat. En dat alles altijd maar doorgaat en verder ontwikkelt. Waarom je hielen in het zand zetten als je toch mee word genomen? Een beetje LEF doet wonderen! Dus niet terug naar het oude, op naar het nieuwe!

Share This